Ristipistotyöt

Törmäsin TikTokissa Atom Heart Mom tilin videoon, jossa hän teki upean näköistä ristipistotyötä käyttäen apunaan ohjelmaa, jonne saa merkattu ristipistomerkintöjä, kuten esim. mitkä pistot on jo tehty ja se näyttää ohjeen värillä tehdyt pistot. Tämä ohjelma on Pattern Keeper.

Päätin kokeilla ristipistotyötä ihan vain siksi, että tuo ohjelma näytti niin kätevälle apuvälineelle, ja hänen käyttämänsä ohje oli erilainen, kuin mihin olin aiemmin törmännyt. Se oli koko kankaan peittävä työ, eli jokainen näkyvä ruutu täytetään jollain värillä.

Tutkiskelin Pattern Keeper yhteensopivia ohjeita, ja tietenkin piti heti hypätä syvään päähän ja aloittaa iso, pienillä pistoilla tehtävä työ. Ohje löytyi Heaven and Earth Designin ilmaisista ohjeista, nimeltään Harmony, joka tehdään 25 ct kankaalle.

Yritin ensin kovin sitä tehdä ilman mitään suurennuslasia, mutta kävin sitten kesälomalla hakemassa suurennuslasi valon ja sepäs vasta tekikin työstä miellyttävämpää. Vielä kun sain postitse tilaamani Q-snap kehyksen sekä pienemmät neulat, alkoi edistystä tapahtua.

Vieläkään en ole tehnyt kuin 0,29% työstä, mutta tähän asti sen tekeminen on ollut kivaa, kun on keskittynyt aina tekemään valmiiksi yhden 10×10 ruudun kohdan, eikä mietikään asiaa sen suurempana kokonaisuutena.

Sen verran koko ristipistoilusta myös innostuin, että muutaman oman ohjeenkin värkkäsin itse ottamistani valokuvista. Niistä lisää myöhemmin, omassa postauksessaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s