Liukuvärikokeilua

Kolmisen vuotta sitten innostuin kokeilemaan villan ja langa värjäystä enemmäkin. Aikalailla värjäilyjen alkupäässä oli pakko heti kokeilla liukuvärjäystä, koska ajatuksissa oli värjätä itselle villat ja kehrätä siitä hieno liukuvärjätty lanka. Kerroinkin värjäilyistä täällä!

Tuolla vähäisellä kokemuksellani onnistuin mielestäni varsin hyvin lopputuloksessa, mutta siitä huolimatta otti aikansa kehrätä villa ja sen jälkeen valmis lankakin muhi aikansa kaapissa, ennen kuin siitä mitään keksin neuloa.

Värit onnistuivat kuitenkin yli odotusteni, ja langasta tulikin hienon hennosti väriä vaihtava, vaikka pelkäsin, että kehrätessä tuo kauniin värinen letti menee piloille eikä värit liu’u kauniisti toiseen.

Lopullisessa työssä tuon värien vaihdon näkee parhaiten. Tein langasta yksinkertaisen putkihuivin, sillä langan paksuus oli vielä sitä luokaa että mitään sirompaa en olisi lähtenyt tekemään ja toisaalta vain 100g langaa ei suurempaan työnön oikein edes riitä.

Kunhan tällä hetkellä pahasti vaivaava neuloosi hellittää, täytyy tehdä uusi kokeilu isommalle villamäärälle ja neuloa valmistuvasta langasta jonkin hieno räväkkä huivi! Nyt taito riittää jo ohuemman langankin kehräämiseen, mutta vielä odottaa yksi BritSpin projekti loppuunsaattamista ennen kuin seuraavan kehruuprojektin voin työnalle ottaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s